Livet i Filippinerne

Boracay – Its more fun in the Philippines

Dykning på Boracay
Skrevet af Dallemand

Its more fun in the Philippines – det er landes slogan. Men kan det nu passe? Jeg flyttede til Boracay i 6 måneder og kan udelukkende sige, at det i hvert fald er sjovt. Mere sjovt end andre lande? Muligvis.

Boracay er en lille ø, der hviler cirka midt i Filippinerne. Øen er ikke ret stor, den måler 7km på langs og 1-2km på tværs, hvor den er bredest (2-300 meter hvor den er smallest). Boracay blev populær i 80-90erne hvor kitesurfere ”opdagede” øen. De kom langvejs fra, for at nyde de favorable muligheder, for at kitesurfe i et eventyrligt miljø, og så var det naturligvis prisbilligt at leve der.

I dag er det noget anderledes. Boracay er et af de bekosteligste områder at holde ferie i Filippinerne. Man kan fristes til at sige, at det er Filippinernes bud på Phuket, Thailand.

I dag er hele øen præget at turisme. Der skyder konstant nyt byggeri op. Det være sig store hoteller og golfbaner. De sidste informationer jeg har er, at de er ved at udvikle, hvad de kalder, ”New Boracay” hvilket er et anselig areal på et mindre befolket område af øen.

Kinesere i deres klassiske badepåklædning

Kinesere i deres klassiske badepåklædning

Boracay er et yndet feriested for Koreanere, Japanere, Kinesere og Russere. Det almindelige gadebillede er præget af store grupper, der kommer i højhælede sko og tager billeder af alt – men de er nu søde nok

Men Boracay er stadig et lækkert sted at opholde sig. Jeg boede der som omtalt i 6 måneder. Jeg lejede mig ind på et hotel, hvor jeg kender indehaveren. Derfor fik jeg en billig husleje og kunne nyde tilværelsen lidt længere. Hotellerne på Boracay er forholdsvis dyre, men der er mulighed for at finde lejligheder, hvor du kan bo en måned eller længere. Der må man tage til øen, og gå fra sted til sted og forhører sig – jeg anbefaler ikke, at du finder en lejlighed på Boracay via Internettet. Gå ud og se på forholdene, det er bedre.

Hvad kan man lave på Boracay? Det er en lille ø.

Der er masser af muligheder for at blive underholdt. Lige fra sport, badeferie og familieophold til fest og ballade. Øen har det hele. Jeg vil sige, at man får det bedste ophold her, hvis man er interesseret i vandaktiviteter, såsom dykning, snorkling, surfing, kitesurfing, kajak og hvad der nu ellers byder sig. Der er det hele – og mere til!

Du kan læse mere om Padi dykning på Boracay i en anden artikel – jeg havde godt 100 dyk rundt øen. Jeg tog et Padi Dive Master certifikat, for at have lidt at give mig til i hverdagen

Der er mange der opholder sig i længere perioder på Boracay, både danskere og andre udlændinge. Nogle er gift med en lokal, andre har en forretning eller arbejder som lære. Der er forfattere og bumser. Der er alle typer. Jeg havde en uforglemmelig tid på denne smukke ø og jeg kommer helt sikkert og besøger den igen. Men til min smag er den for lille. 6 måneder var rigeligt og man risikerer at kede sig en smule – særligt over maden! Men lad ikke det afskrække dig – det er en fed ø.

Hvis du bor på Boracay – så har du rig mulighed for at tage til andre områder i Filippinerne. Der går fly og både, som du kan tage med hver dag, om du ønsker lidt afveksling.

En ting der er ret fedt på øen er, at de har den hvide strand kaldet White Beach. Denne strand er for lækker. Hvid og billedskøn med det lækreste turkise vand (i sommerperioden i Filippinerne – vinteren er præget af blæst, regn og uvejr). Dét der er fantastisk ved netop White Beach er, at man ikke må svine den til. Det er ikke legalt at ryge på selve stranden, man må ikke lave bål eller andet. Det er ikke ret mange steder i Asien, man møder denne holdning. Det kunne andre lande lærer en del af.