Livet i Thailand Rejse informationer

Billig lejlighed i Phuket

Billig lejlighed i Phuket
Skrevet af Dallemand

Efter et par år i Bangkok og senest et års tid i Rayong, havde jeg lyst til at komme til det sydlige Thailand. Jeg overvejede Krabi og Koh Samui, men valget faldt på Phuket.

Mange sagde til mig, at det var for dyrt at bo i Phuket og mente at det var bedre at blive boende i Rayong eller flytte nordpå til Chiang Mai området. Jeg er mere til strande, vand og afslappende livsstil derfor flyttede jeg til Phuket – og selvom pengene er små, så skulle det prøves.

At det er dyrt at holde ferie i Phuket kan der være noget om, men det behøver ikke være sådan. Det er op til en selv. Her kan du læse hvordan du finder en billig lejlighed i Phuket. I andre posts kan du læse om, hvordan du lever billigt i Phuket.

Som det første vil jeg sige, at de fleste tager på ferie i Phuket og booker et hotel eller køber en færdig rejsepakke. Det er som sådan godt nok, men skal det være billigt, må du væk fra den magelige tankegang og begynde at tænke selv. Lad være at book et hotel og lad være med at købe en færdig rejsepakke hertil. Det du skal gøre er, at booke en billig flybillet til Thailand, helst Phuket. Hvis det er billigere så book til Bangkok og tag en bus eller budget fly til Phuket.

Når du har datoen på plads, kan du begynde at lede efter en billig lejlighed i Phuket. Jeg kender et par gode steder, men du må selv prøve at grave dig frem til det du ønsker. Ellers skriv en kommentar nedenfor denne artikel og jeg skal give dig et par tip. Jeg gjorde det på denne måde. Godt nok bor jeg allerede i Thailand og behøver derfor ikke et fly. Jeg tog min bil og kørte selv til Phuket. Inden da bookede jeg en budget lejlighed i Rawai. Rawai er for mig et af de bedste områder i Phuket, her er roligt, lækre stande og ikke alt for meget ballade med natteliv, selvom der er en smule. Jeg vender tilbage om områderne i Phuket i et andet oplæg.

Billig lejlighed i Phuket

Billig lejlighed i Phuket

Min lejlighed i Phuket blev således i Rawai. Jeg bookede for en måned og måtte derfor betale lidt ekstra for opholdet. Hvis jeg ville have boligen i et år, var det billigere. Men jeg valgte en måned, da det ville give mig tid til at spæne rundt og finde noget andet at bo i. Da jeg kom fik jeg min nøgle og ikke så meget bøvl med det. Boligen koster mig cirka 2000 kroner for en måned. Det svare til 3-4 dage på et middel hotel her i området.

Jeg brugt de første dage på at køre rundt i området på scooter. Meget simpel taktik. Drop internettet og undgå bolighajerne. Tá en scooter og stop de steder du ser noget der ligner en lejlighed/bolig/room for rent. Gå ind og bank på, spørg om de har en lejlighed. Condo, room eller Apartment.

Efter et par dage fandt jeg så en permanent bolig. Det er ikke luksus, men der er alt jeg har behov for og tilmed havudsigt. Her er køkken, bad, balkon, stor seng, sofa, skabe, aircon, fan. Jeg skal betale 5000 baht per måned, hvilket er omkring 1000 danske kroner. Dertil kommer el, vand og service udgift. Alt i alt kommer det til at koste omkring 1400 kroner/måneden. Dét er billigt. Her er tilmed gratis wi-fi og TV.