Livet i Thailand

Bangkok Lufthavn

Bangkok Lufthavn Suvarnabhumi
Skrevet af Dallemand

Bangkok lufthavn er en af mine ynglings lufthavne, når jeg bevæger mig rundt i den store verden og specielt i Asien, af indlysende grunde. Jeg har altid følt mig hjemme i denne lufthavn. Jeg ved ikke helt hvorfor, men sådan har jeg det.

Det er en forholdsvis stor lufthavn, men den er meget enkelt og godt bygget op. Det er ikke til at tage fejl af ret meget. Den er ligetil og logisk. Ikke som eksempelvis Amsterdam lufthavn, hvor jeg synes det er nemt at blive forvirret.

Når du rejser til Thailand vil du som oftest lande i Suvarnabhumi Lufthavn, hvilket er det officielle og korrekte  navn at bruge, da Bangkok faktisk har to forskellige lufthavne.

Lufthavnen i Bangkok

Lufthavnen i Bangkok

Hvis du rejser fra Danmark er det næsten helt sikkert Suvarnabhumi du ankommer i. Den anden lufthavn hedder Don Muang lufthavn. Her er det fortrinsvis rejser til andre asiatiske lande og indenrigs flyvninger. Husk lige at se på din billet, hvad det er for en lufthavn du skal flyve fra, så du kan give en taxi den korrekte besked. Der er stor afstand (med trafik) mellem de to – jeg har prøvet det for flere år siden, da en taxi troede jeg skulle til Suvarnabhumi, mens jeg rent faktisk skulle flyve fra Don Muang. Så fik vi fart på pedalen – men det gik.

I Bangkok lufthavn kan man sagtens få tiden til at gå, synes jeg. Man kan spankulerer rundt på de lange gange, og kigge på andre rejsende. Altid underholdende at se de kinesiske turister vælte rundt og té sig, som kun de kan gøre det.

Der er flere spisesteder hvor du kan få noget forskelligt mad. Eller en lille sjus, hvis det frister. Ellers er der de sædvanlige shops, hvor du kan købe sprut, cigaretter, parfume, tøj, kufferter og hvad der nu hører sig til.

Jeg spiser næsten aldrig i lufthavnen, kun lidt snacks eller en sodavand. Jeg er for nærig til at betale de priser man forlanger. Nu er den vist lukket, men tidligere var der en Subway i lufthavnen, her var maden omkring 100% dyrere i forhold til De store malls i Bangkok Centrum. Men – bliver man sulten, så er muligheden der.

Suvarnabhumi lufthavn i Bangkok

Suvarnabhumi lufthavn i Bangkok

Når du skal rejse fra Suvarnabhumi kan det være en fin idé at medbringe en lang trøje eller jakke. Det er varmt i Thailand, men de formår at holde denne lufthavn ganske nedkølet, hvilket jo er lækkert nok… hvis man husker at tage tøj på og ikke skal vente alt for længe på sin afgang. Jeg rejser altid i langt tøj, sko og strømper og jakke.

Af og til kan der være rigtig mange mennesker i lufthavnen, du bør komme i god tid, for at nå at komme gennem alle sikkerhedsprocedurerne. Det kan godt tage et stykke tid.

Når du ankommer til Bangkok Lufthavn kan du også opleve lang kø for at komme gennem immigrationen. Der kan af og til stå hen mod 3-500 mennesker i kø foran dig. Det tager sin tid. Så vær forberedt på, at du måske kommer til at vente lidt.

Hvis du rejser på egen hånd, kan det være værd at nævne, at der nu er kommet en letbane/BTS der kører direkte fra lufthavnen ind til de oprindelige BTS (centrum). Det er billigt og hurtigt at benytte denne mulighed. Så slipper du for at sidde fast i trafikken.