Livet i Thailand

5 tips til en billig rejse til Phuket

Billig ferie i Phuket
Skrevet af Dallemand

Jeg flyttede for noget tid siden til Phuket fra Rayong. I Rayong, som ligger 3 timer vest for Bangkok, er priserne lave og du kan købe Thaimad overalt til fornuftige penge. Det var lækkert og jeg nød det. Men jeg blev lidt træt af, at der ikke var så mange andre udlændinge i Rayong og besluttede derfor at prøve at flytte til Phuket.

Der var flere der sagde til mig, at en billig rejse til Phuket ville blive svært, fordi det er det dyreste område i hele Thailand. Jeg har jo været i Phuket før, og var klar over, at det er dyrt – men jeg tænkte; det bør være muligt at lave billigt i Phuket. De lokale bor her jo. Og det er de færreste af dem, der vælter rundt i penge.

Det blev startskuddet til Phuket eventyret – og jeg er her endnu. Lever på budget og klager bestemt ikke. Det er et lækkert område at have sin daglige gang. For mig er det specielt naturen der er fantastisk. Der er bjerge og de lækreste strande. Jeg føler mig godt tilpas, når jeg drøner rundt på scooteren og har dette som baggrundsbillede.

Men hvordan får man så en billig rejse til Phuket? Der er lidt forskellige ting du kan gøre, for at opnå en billig ferie. Det afhænger naturligvis også af, hvilken type ferie du vil have. Om du rejser alene – eller har du børn med og så videre.

 Top 5 tips til at få en billig rejse til Thailand

Tip 1:
Rejs udenfor sæsonen

Du booker selv en flybillet til Thailand. Du kan søge på Momondo.dk eller Skyscanner.com. Jeg plejer selv at søge på disse, for at få et overblik. Derefter køber jeg biletterne direkte ved rejseselskabet. Det behøver du ikke, jeg kan bare bedst lide at gøre det sådan. Derved kan man også opnå nogle loyalists point og få rabatter og upgrades på senere rejser.
Når du vil billig til Thailand er det ofte billigst, hvis du booker fra Kastrup til Bangkok. I lavsæsonen i Thailand er det billigst, det er klart. Det vil sige, at du ofte kan spare en del tusinde kroner på at rejse i februar-maj.
Jeg vil sige, at en retur CPH-BKK skal koste omkring 4000-6500. Selv booker jeg aldrig over 6000 kroner. Og så skal det helst være direkte. Jeg tager gerne en mellemlanding i 5-10 timer, hvis jeg kan spare 2000. Men det er et temperament spørgsmål. Det kan være ret kedeligt at vente i en lufthavn i mange timer.
Jeg har ikke et problem med det, hvis det er væsentlig billigere.

Tip 2:
Book kun Hotel til de første par dage

Jeg bruger altid Hotels.com til at booke mine rejser. Der findes også andre, men jeg vælger udelukkende at bruge Hotels.com, da jeg får en masse forskellige rabatter (det gør man også ved de andre – personligt kan jeg bedst lide at bruge Hotels.com). Nu bor jeg herude, det vil sige, at jeg ofte finder billigere bolig typer end hoteller (lejlighed, hus eller Condo). Men når jeg vælger et hotel – så booker jeg kun 1-3 dage til at starte med. Når jeg er ankommet går jeg rundt og ser på området. Finder de steder jeg kunne tænke mig at bo og skriver navnet ned. Jeg gør ind på hotellerne og spørger om deres pris og om de eventuelt har nogle lavsæson rabatter. Derefter går jeg hjem på mit hotel og søger hotellets navn på Hotels.com og ser hvad det koster der – hvilke rabatter de evt. kan tilbyde. Der kan være en del penge at spare på denne metode. Nogle gange kan man være heldig og få arrangerede dagsture med i prisen, morgenmad og så videre.
Det giver dig naturligvis en lidt ”utryg ” fornemmelse, når du ikke er vandt til at rejse på denne måde. Men før mig er det den eneste måde at gøre det på. Tænk at booke et hotel i 3 uger, for at finde ud af, at det er noget lort – eller blot finde ud af, at området 5 km væk er langt federe.
Billigt, enkelt og nemt – book 1-3 nætter på forhånd. Derefter booker du, hvad du finder på din vej.

Tip 3:
Lej en bil eller Scooter

Køb Scooter

Køb Scooter

I Phuket er priserne på transport fuldstændig kørt af sporet. Den er helt gal. Priserne er minimum dobbelt så dyre som andre byer i Thailand. I Bangkok anbefaler jeg at du bruger taxi alt det du kan komme af sted med. Men i Phuket – der lejer du selv en scooter eller en bil. En scooter vil koste dig omkring 2-300 Baht (40-60kr.) per døgn. Så kan du drøne rundt og se alt det du vil og have friheden til at gøre hvad du vil. Det sucks for alvor, at have en thai chauffør til at guide dig rundt og til at sidde og vente på, at du bliver færdig. For mig er der kun scooter eller bil som mulighed.
For at forstå hvilke penge der er at spare kan jeg fortælle, at min kæreste i går skulle komme til Phuket. Hun havde været i Rayong i noget tid. Jeg valgte at hente hende på min scooter. Jeg kørte fra Rawai til det nordlige Phuket, hvor Phuket Internationale Lufthavn ligger. Køreturen tager cirka 45-60 minutter hver vej. Det kostede mig omkring 50-60 baht i benzin tur/retur. Det er langt hurtigere at komme gennem trafikken på en scooter (og meget farligere, naturligvis). Skulle min kæreste have taget en taxi ville denne tur have kostet cirka 800 Baht + et lufthavnsgebyr på 50-100 baht. Drikkepenge forventer de også. Det vil sige, at denne tur fra lufthavnene til Rawai vil koste cirka 1000 Baht i forhold til de 50-60 baht for scooteren.
Så en billig rejse til Phuket vil inkludere en scooter eller en lejet bil.
Husk blot, at det er dit eget ansvar. Det er røv farligt at kører i Thailand. De kører af helveds til, og i den modsatte side end Danmark. Dit danske/internationale kørekort er ikke gyldig i Thailand. Mange bilder dig ind, at det er, men det er ikke sandt. Du får en bøde, hvis du bliver stoppet. Det er 100% dit eget ansvar, hvis der skulle ske uheld og så videre.

Tip 4:
Spis lokalt

Spis Billigt Thai Street Food

Spis Billigt Thai Street Food

Skal din rejse til Thialand være billig bør du generelt spise lokalt. Her mener jeg ikke på Thai restauranter med veldækket bord. Jeg mener lokalt. Du spiser ved gadekøkkener, på markeder og de steder den almindelige Thai spiser. Her er der mange penge at spare. Rigtig mange penge.
Det kan være lidt svært at finde ud af, hvad det er for noget mad man køber – men med lidt smil og venlighed, vil de fleste madboder prøve at hjælpe dig. Jeg har lige spise morgenmad inden jeg skriver denne artikel. Vi købte det hos en lokal mad bod i Phuket. Vi købte 3 forskellige madretter, 2 ”små” portioner ris, 1 kogt æg, 4 grillspyd med svinekød (40 baht). I alt kostede det 109 baht. Grillspyd var dyrest og selve maden kostede kun 69 Baht. Men lidt ekstra er altid lækkert. Vi spiste 2 personer og har stadig ris og æg tilbage. Altså en morgenmad for 2 personer til cirka 20 kroner. Nogle steder kan du sidde og spise denne Street Food på stedet, andre gange tager man det med hjem. Det skal du sådan lige finde ud af.
Hvis du spiser morgenmad på en restaurant, vil du for noget almindeligt ædelse, såsom amerikansk breakfast for to personer betale en 3-400 baht + drikkevarer.
Køber du noget thai mad på restaurant koster det, alt efter hvad du bestiller, omkring 100 baht per mand.
Det giver sig selv – en rigtig billig budget tur til Phuket indebærer at spise Street Food. Og det er ganske glimrende. Nogle vil ikke spise det, da de mener det er beskidt, bakterier og alt det der. Til dem vil jeg blot sige én ting; Gå du ud bagved på en restaurant i Thailand og se, hvordan de behandler din mad og opbevarer frost og fisk. Så er du 100% færdig med at rejse i Thailand. Eller også accepterer du, at sådan er det bare her i landet. Det er ikke rent. Det er ikke opbevaret korrekt. Der er bakterier, bussemænds fingre, uvaskede toilet fingre – og sådan er det bare. Derfor kan du squ lige så godt spise Street Food, det er udmærket.

Tip 5:
Opsøg selv

Det sidste tip til billig Thialand ferie vil blive dette.
I Phuket, Pattaya, Hua Hin, Bangkok, Samui og alle de andre store turistområder gælder mit ene råd, af erfaring – opsøg altid selv det du gerne vil. Med det mener jeg, at du altid skal takke nej, hvis nogle umotiveret kommer og spørger dig om du gerne vil købe noget, tage på en bådtur eller andet. Du vil aldrig få noget som helst billigt hos disse folk. Normalt er de provisionslønnede og deres job består i, at skaffe kunder.

Hvis du vil på en billig sejltur så gå ned på havnen og spørg omkring. Vil du købe noget, så find en butik selv og køb det. Jeg går altid langt udenom disse hjælpsomme folk, med mindre jeg kender dem selvfølgelig. Selv her kan det faktisk være svært at stole på dem. Herude er det i langt de fleste tilfælde pengene der er målet. Selv hvis du kender personerne godt. Kan de få en god forretning, ved at få dig til at købe et produkt dyrere end det reelt er, så gør de det i mange tilfælde.
I hvert fald – tænk dig om. Der går squ ikke guldsmede, Rolex forhandlere og andet godtfolk rundt på gaden og sælger noget som helst.

Jeps – det var 5 råd til en billig rejse til Phuket. Og rejser i Thailand generelt. Jeg håber du kunne bruge dem. Det er i hvert fald 5 ting jeg lever efter herude. Og jeg lever ret billigt må man sige.